Wonton

Wonton is een Chinese gerecht dat bestaat uit kleine, gevouwen deegpakketjes gevuld met een vulling van vlees, groenten en kruiden. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke wonton kunt maken met een vulling van varkensvlees, champignons en kruiden.

Ingrediënten:

– 200 gram varkensvlees, fijngehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel peper
– 100 gram champignons, fijngehakt
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 1 pakje wontonvellen

Bereidingswijze:

1. Meng het varkensvlees met de sojasaus, sesamolie, suiker, zout, gemberpoeder, knoflookpoeder en peper.

2. Voeg de champignons en peterselie toe en meng alles goed.

3. Leg een wontonvel op een werkvlak en leg een theelepel van het vullingmengsel in het midden.

4. Vouw de wontonvel dicht en druk de randen goed aan.

5. Herhaal deze stappen met de rest van de wontonvellen en vulling.

6. Verwarm een pan met olie en bak de wontons goudbruin.

7. Serveer de wontons warm met sojasaus.

Eet smakelijk!

Wonton

Geef een reactie

Schuiven naar boven