Hamlappen bakken op eenvoudige wijze

Een echte traktatie Hamlappen zijn heerlijke malse stukken vlees van de ‘achterham’ (de bil) van een varken. Een echte traktatie dus! Het vlees op verschillende manieren klaar gemaakt worden: in de oven, op een grillplaat, op de barbecue maar natuurlijk ook in de ouderwetse koekenpan! Omdat het vlees zo mals is, smaakt dat net zo […]

Vliegen verjagen uit de keuken

Vliegen zijn veel weerzinwekkender en zieker dan we vermoedden. Ze komen in je afval, ze zwermen naar riool en lijken, ze spuwen op alles, ze zijn bedekt met bacteriën en ziektekiemen van de (letterlijke) rotzooi waar ze graag op landen, en dan lopen ze met hun groezelige voetjes over je eten. Vliegen zijn super vies. […]

Fruitvliegjes bestrijden in de keuken

Fruitvliegjes kunnen je het hele jaar door plagen, maar ze zijn vooral productief in de late zomer en herfst. Fruitvliegen staan ​​bekend om hun kleine formaat, rode ogen en bruine lichamen. Hoewel het lijkt alsof het fruitvliegen uit het niets komen om je huis besmetten, komen ze vaak binnen via vochtige, fermenterende groenten en fruit […]

Pasta met vegetarische saus a la bolognese

Een van de leukste dingen aan het koken vind ik, behalve het experimenteren, het koken voor vrienden. Voor mij is het de ultieme gezelligheid om mensen te verwennen met lekkers. Nu heb ik een aantal vrienden die vegetarisch zijn. Dit is helemaal geen probleem, want ik kook eigenlijk best vaak zonder vlees of vis. Maar […]

Kaviaar alternatief? Ga voor foreleitjes

Kaviaar is een delicatesse die bestaat uit gezouten visseneieren van de familie Acipenseridae. Traditioneel verwijst de term kaviaar alleen naar eitjes van de wilde steur die in de Kaspische en de Zwarte Zee voorkomt. Afhankelijk van het land van herkomst kan kaviaar ook worden verkregen uit de kuit van andere vissoorten zoals zalm, regenboogforel, forel, […]

BBQ schoonmaken met deze tips

Na een heerlijke avond barbecueën volgt altijd het minst leuke gedeelte. Het schoonmaken van de bbq is een vervelend klusje. Wacht je er mee tot de volgende dag? Dan zitten de etensresten zo vastgekoekt dat je de grootst mogelijke moeite moet doen om het schoon te krijgen. Om het je allemaal wat gemakkelijker te maken […]

Oven schoonmaken? Doe het zo!

Het is geen favoriet klusje: de oven schoonmaken. Toch moet je er een keer in de zoveel tijd aan geloven. Met deze tips wordt het schoonmaken van de oven een makkie! Ze zorgen ervoor dat achtergebleven vetresten als sneeuw voor de zon verdwijnen waardoor je oven er weer als nieuw uit zal zien. Verwijder achtergebleven […]

Schweinehaxe bereiden, hoe doe je dat?

Wat is een schweinehaxe? Een schweinehaxe is een populair traditioneel gerecht uit Duitsland. Een Schweinehaxe is een deel van de achterpoot van het varken, om precies te zijn is dit het deel tussen de knie en het spronggewricht. Het is een vlezig stuk vlees omringd door een dikke laag vet, een schweinehaxe vraagt om een […]

Gourmetvlees top 10

Lekker gourmetten! Eigenlijk is het altijd wel leuk een gezellig om een keer te gourmetten. Maar wat leg je nu naast de groentes en het stokbrood nog meer op de gourmet? Over het algemeen leggen de meeste mensen nog steeds voornamelijk vlees op de gourmet. In dit artikel geven we je daarom een top 10 […]

Balkenbrij maken

Balkenbrij werd vroeger gemaakt van de vleesresten na het slachten, meestal van een varken. Er mocht immers zo weinig mogelijk van het kostbare vlees verloren gaan. De laatste stukken slachtresten werden daarom afgekookt tot al het vlees helemaal loskwam. Zelfs het kookvocht werd bewaard en hergebruikt. Alles samen werd er met nog toevoeging van boekweitmeel […]

Schuiven naar boven