Amerikaanse koelkasten


Er is een nieuwe trend op de Nederlandse markt: Amerikaanse koelkasten. Na jaren van populariteit in de Verenigde Staten, worden deze koelkasten steeds vaker gezien in Nederlandse huizen. In dit artikel leer je alles over Amerikaanse koelkasten: hun handige functies, voordelen en enkele van de beste modellen in 2021.

Voordelen van een Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten bieden veel voordelen waardoor ze één van de populairste koelkasten zijn in de Verenigde Staten. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste voordelen:

Grootste capaciteit

Amerikaanse koelkasten bieden de grootste capaciteit van alle koelkasten op de markt. Deze koelkasten hebben meerdere compartimenten waardoor het mogelijk is om zowel gekoelde als bevroren producten op te slaan.

Geavanceerde functies

Amerikaanse koelkasten zijn voorzien van geavanceerde functies zoals water- en ijsdispensers. Sommige modellen hebben ook slimme technologie die het mogelijk maken om de temperatuur op afstand te bedienen en bij te houden wat er in de koelkast ligt.

Stijlvol ontwerp

Amerikaanse koelkasten hebben een stijlvol ontwerp dat een statement maakt in elke keuken. Deze koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je er altijd een kunt vinden die bij jouw keuken past.

Beste Amerikaanse koelkast modellen in 2021

Hier zijn enkele van de beste Amerikaanse koelkast modellen die in 2021 beschikbaar zijn in Nederland:

LG Instaview Door-in-Door

Dit model heeft meerdere handige functies, waaronder de ‘Instaview’-technologie die je toelaat om de binnenkant van de koelkast te bekijken zonder de deur te openen. Het heeft ook een enorme capaciteit en een slimme temperatuurregeling.

Samsung RF23M8090SG

Dit model heeft een stijlvol design met een zwarte roestvrijstalen afwerking. Het heeft een grote capaciteit, een ijs- en waterdispenser en kan gemakkelijk gecontroleerd worden via een app op jouw telefoon.

Beko GN1416231ZX

Dit is een meer betaalbare optie, maar heeft toch een grote capaciteit en slimme functies. Het heeft een no-frost functie, waardoor je nooit meer ijs uit de vriezer hoeft te verwijderen en een automatisch ijs- en waterdispenser.

Waar let je op bij het kopen van een Amerikaanse koelkast?

Voordat je een Amerikaanse koelkast koopt, zijn er enkele belangrijke dingen waar je op moet letten. Hieronder staan ​​enkele van deze punten:

Ruimte

Amerikaanse koelkasten zijn groot en nemen veel ruimte in beslag. Meet de ruimte in jouw keuken voordat je een Amerikaanse koelkast koopt.

Stijl

Amerikaanse koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zorg ervoor dat je een kleur kiest die past bij jouw stijl en de rest van de keuken.

Functies

Kijk naar de functies van de koelkast en besluit of deze passen bij jouw levensstijl. Overweeg bijvoorbeeld een water- en ijsdispenser als je veel verfrissingen drinkt.

Conclusie

Amerikaanse koelkasten bieden veel ruimte en handige functies die ze tot de populairste koelkasten ter wereld maken. Bij het kopen van een Amerikaanse koelkast moet je op verschillende factoren letten, waaronder stijl, functies en ruimte. Er zijn verschillende modellen beschikbaar in Nederland, dus zorg ervoor dat je kiest voor een model dat aan jouw eisen en budget voldoet.

Veelgestelde vragen over Amerikaanse koelkasten

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast is een groot type koelkast met een grote capaciteit, vaak met een water- en ijsdispenser en slimme technologie.

Hoe groot is een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten zijn groter dan de meeste koelkasten. Ze variëren van 70 cm tot wel 100 cm breed.

Waarom heet het een Amerikaanse koelkast?

Het is ontstaan in de Verenigde Staten en is daarom de bijnaam ‘Amerikaanse koelkast’ gaan krijgen.

Hoeveel kost een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten zijn duurder dan traditionele koelkasten. De prijzen variëren van ongeveer €800 tot ruim €3000.

Zijn Amerikaanse koelkasten energiezuinig?

Niet alle Amerikaanse koelkasten zijn even energiezuinig. Let op de energieklasse van de koelkast om te controleren hoe zuinig het is.

Amerikaanse koelkasten
Schuiven naar boven