Gingerbread

Gingerbread is een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een klassieker die je in veel verschillende vormen kunt maken, van koekjes tot cake. Deze versie is een klassieke gingerbread cake, die je kunt serveren met een laagje glazuur of een laagje roomboter.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel kruidnagel
– 1/4 theelepel gemalen kardemom
– 1/2 kopje bruine suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1/2 kopje melk
– 1 ei

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagel en kardemom.

3. Voeg de bruine suiker, gesmolten boter, melk en ei toe en meng tot een glad beslag.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

6. Laat de cake afkoelen en bestrijk de bovenkant met glazuur of roomboter.

7. Serveer de gingerbread cake en geniet ervan!

Gingerbread

Geef een reactie

Schuiven naar boven