Koelkasten van 65 tot 80 cm breed


Als je op zoek bent naar een koelkast, kun je kiezen uit verschillende maten en modellen. Maar wat als je op zoek bent naar een koelkast die past in een specifieke ruimte in je keuken? De breedte van de koelkast is dan een belangrijke factor om rekening mee te houden. In dit artikel bespreken we de beste koelkasten tussen de 65 en 80 cm breed, en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste koelkast in deze maat.

Waarom een koelkast van 65 tot 80 cm breed?

Voordat we kijken naar de beste koelkasten in deze maat, is het belangrijk om te begrijpen waarom je zou kiezen voor een koelkast in deze breedte. Deze afmetingen worden vaak gekozen als je niet veel ruimte hebt in je keuken, maar toch een koelkast van een redelijk formaat wilt hebben. Bovendien zijn koelkasten van deze afmetingen vaak energiezuiniger dan grotere koelkasten.

De beste koelkasten van 65 tot 80 cm breed

Om je te helpen bij het vinden van de beste koelkast van deze afmetingen, hebben we een selectie gemaakt van de drie beste modellen.

1. Inventum KK501

De Inventum KK501 is een compacte koelkast van 55 cm breed, maar biedt dankzij slimme indeling toch veel opbergruimte. Bovendien heeft deze koelkast een energielabel A++, wat betekent dat hij zeer energiezuinig is.

2. Bosch KIL82AF30

De Bosch KIL82AF30 is een inbouw koelkast van 56 cm breed, geschikt voor een nis van 178 cm hoog. Deze koelkast beschikt over een VitaFresh Plus-lade, waarin groente en fruit langer vers blijven.

3. Siemens KG36EBW40

De Siemens KG36EBW40 is een vrijstaande koelkast van 60 cm breed, met een inhoud van 302 liter. Deze koelkast heeft een energielabel A++, beschikt over een no-frost functie en heeft een speciale vershoudlade voor groente en fruit.

Waar let je op bij het kiezen van een koelkast van 65 tot 80 cm breed?

Als je op zoek bent naar een koelkast in deze maat, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

1. De afmetingen

Natuurlijk moet je in de eerste plaats letten op de afmetingen van de koelkast. Meet de ruimte waar de koelkast moet komen goed op, zodat je zeker weet dat de koelkast past.

2. Het energielabel

Koelkasten zijn vaak grote energieverbruikers in huis. Kies daarom voor een koelkast met een energielabel van minimaal A+. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

3. Het interieur

Bij de keuze van een koelkast is het belangrijk om te kijken naar het interieur van de koelkast. Zijn er voldoende legplanken en opbergruimte voor je producten? Is er bijvoorbeeld een flessenrek aanwezig, of een apart vak voor zuivelproducten?

Conclusie

Als je op zoek bent naar een koelkast van 65 tot 80 cm breed, is er keuze genoeg. Let bij het maken van je keuze vooral op de afmetingen, het energielabel en het interieur van de koelkast.

Veelgestelde vragen

1. Is een koelkast van 65 tot 80 cm breed geschikt voor een groot gezin?
2. Kan ik een koelkast van deze afmetingen ook inbouwen?
3. Zijn koelkasten van deze afmetingen energiezuinig?
4. Hoeveel opbergruimte biedt een koelkast van 65 tot 80 cm breed?
5. Kan ik ook een koel-vriescombinatie kiezen in deze afmetingen?

1. Is een koelkast van 65 tot 80 cm breed geschikt voor een groot gezin?

Dat ligt aan je persoonlijke situatie en voorkeuren. Als je bijvoorbeeld veel verse producten kookt en daarvoor veel ingrediënten in huis haalt, kan een grotere koelkast praktischer zijn.

2. Kan ik een koelkast van deze afmetingen ook inbouwen?

Ja, er zijn verschillende modellen die geschikt zijn om in te bouwen.

3. Zijn koelkasten van deze afmetingen energiezuinig?

Over het algemeen zijn koelkasten van deze afmetingen energiezuiniger dan grotere modellen.

4. Hoeveel opbergruimte biedt een koelkast van 65 tot 80 cm breed?

Dat verschilt per model. Kijk vooral goed naar het interieur van de koelkast voordat je een keuze maakt.

5. Kan ik ook een koel-vriescombinatie kiezen in deze afmetingen?

Ja, er zijn ook koel-vriescombinaties te vinden in deze afmetingen. Kijk ook hierbij goed naar het interieur van de koelkast en de vriesruimte.

Koelkasten van 65 tot 80 cm breed
Schuiven naar boven