Afzuigkappen 120 cm breed


Als je een kookliefhebber bent en een grote keuken hebt, dan is een afzuigkap van 120 cm breed misschien wel wat je zoekt. Ze zijn perfect voor grote kookplaten en zorgen voor een efficiënte afvoer van dampen en geuren. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten, functies en kenmerken van afzuigkappen van 120 cm breed.

Waarom een afzuigkap van 120 cm breed?

De grootte van de afzuigkap hangt af van de grootte van de kookplaat en keuken, en het soort voedsel dat je bereidt. Afzuigkappen van 120 cm breed zijn geschikt voor grote kookplaten zoals fornuizen of kookeilanden en worden vaak geplaatst in professionele keukens of in grote woningen.

Soorten afzuigkappen van 120 cm breed

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen van 120 cm breed op de markt. Hieronder bespreken we de populairste typen.

De eiland afzuigkap

Een eiland afzuigkap is ontworpen om boven een kookeiland te hangen en zorgt daarbij voor een efficiënte afvoer van dampen en geuren. Gezien zijn formaat is dit het meest voorkomende type afzuigkap van 120 cm breed.

De wandschouw afzuigkap

De wandschouw afzuigkap is ontworpen om tegen de muur te worden geplaatst. Hij is uitstekend geschikt voor kleinere keukens en biedt een maximale functionaliteit.

De downdraft afzuigkap

Een downdraft afzuigkap wordt in het kookeiland geplaatst en komt omhoog uit het werkblad. Dit soort afzuigkap is minder populair omdat het minder efficiënt is dan andere typen van afzuigkappen.

De plafond afzuigkap

De plafond afzuigkap is een uitstekende keuze voor keukens met een hoog plafond. Dit soort afzuigkap wordt vaak gecombineerd met een eiland kookplaat.

Kenmerken van afzuigkappen van 120 cm breed

Afzuigkappen van 120 cm breed hebben verschillende kenmerken die de efficiëntie en functionaliteit van de afzuigkap bepalen. Hieronder bespreken we de belangrijkste kenmerken.

Luchtzuivering

Luchtzuivering is het meest belangrijke kenmerk van een afzuigkap. Het systeem moet de lucht efficiënt kunnen afzuigen en reinigen om overtollige dampen en geuren te verminderen.

Geluidsniveau

Een afzuigkap kan soms veel lawaai maken. Het is dus belangrijk om op het geluidsniveau te letten als de afzuigkap in gebruik is.

Verlichting

Verlichting is essentieel zodat je precies kunt zien wat je aan het koken bent. Sommige afzuigkappen hebben zelfs LED-verlichting die sfeer geeft in de keuken!

Snelheidsregeling

Afzuigkappen met meerdere snelheden geven je de mogelijkheid om de afzuiging aan te passen aan het voedsel dat je kookt.

Timer

Met de timerfunctie kan je de afzuigkap zo instellen dat hij na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt.

Onderhoud van afzuigkappen

Om een maximale efficiëntie van de afzuigkap te behouden, dien je hem regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hieronder bespreken we hoe je de afzuigkap kunt onderhouden.

Reiniging van de filters

Filters moeten ten minste om de paar maanden worden gewassen om vuil en vet te verwijderen.

Reiniging van de afzuigkap

Maak regelmatig de afzuigkap zelf schoon om vuil en vet te verwijderen.

Conclusie

Een keuken is niet compleet zonder een afzuigkap. Als je een grote keuken hebt en een grotere kookplaat, dan is een afzuigkap van 120 cm breed waarschijnlijk de beste oplossing. Door de verschillende soorten afzuigkappen, functies en kenmerken te overwegen, kun je de afzuigkap vinden die perfect bij jouw keuken past.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste afzuigkap voor een grote keuken?
2. Is er veel geluidsoverlast bij een afzuigkap van 120 cm breed?
3. Hoe onderhoud ik mijn afzuigkap?
4. Wat is het verschil tussen LED en halogeen verlichting bij afzuigkappen?
5. Kan ik de afzuigkap zelf installeren of moet ik een professional inhuren?

1. Het beste type afzuigkap voor een grote keuken is afhankelijk van je keukenopstelling en de afzuigkap die het beste bij je past. Bespreek dit met een vakman om de juiste keuze te maken!
2. Het geluidsniveau van de afzuigkap is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de kracht van de motor en de afstand van de afzuigkap tot de keuken.
3. Om de afzuigkap schoon te maken, is het belangrijk om de filters regelmatig te wassen en de afzuigkap zelf schoon te maken.
4. LED-verlichting geeft een licht dat minder warmte uitstraalt en dat minder energie gebruikt dan halogeenverlichting.
5. Dit hangt af van je kennis van elektriciteit en de afzuigkap zelf. Het is mogelijk om zelf een afzuigkap te installeren, maar als je geen ervaring hebt, is het raadzaam om een vakman in te huren.

Afzuigkappen 120 cm breed
Schuiven naar boven