Zuurkool maken

Zuurkool is een heerlijk, traditioneel gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in veel delen van de wereld. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat veel voedingsstoffen bevat. In dit recept leer je hoe je zuurkool kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 1 kilo zuurkool
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Spoel de zuurkool af en laat het uitlekken.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de zuurkool toe en bak het nog een paar minuten.

5. Voeg de azijn, suiker, komijn, koriander, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken.

7. Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak de zuurkool gedurende ongeveer 30 minuten.

8. Serveer de zuurkool warm met aardappelen of brood.

Zuurkool maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven