Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een lekker tussendoortje. Het is eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan uw persoonlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor zoete aardappelpuree.

Ingrediënten:

– 2 grote zoete aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel geraspte nootmuskaat

– 1 theelepel zout

– 1/4 kopje melk

– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

3. Leg de zoete aardappelstukjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bak de zoete aardappelstukjes in de oven gedurende 25 minuten.

5. Voeg de boter, kaneel, nootmuskaat, zout en melk toe aan de zoete aardappelstukjes.

6. Pureer de zoete aardappelstukjes met een staafmixer tot een gladde puree.

7. Voeg de honing toe en roer goed door.

8. Serveer de zoete aardappelpuree warm.

Zoete aardappelpuree

Geef een reactie

Schuiven naar boven