Zoete aardappel soep

Heerlijke zoete aardappelsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. De zoete aardappelen geven de soep een heerlijke zoete smaak, terwijl de kruiden en specerijen de soep een heerlijke pittige smaak geven. Deze soep is een geweldige manier om je dag te beginnen of om je maaltijd af te sluiten.

Ingrediënten:

– 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 theelepels komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 liter kippenbouillon

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje verse koriander, gehakt

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de zoete aardappelen, laurierblaadjes, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.

4. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat gehakte koriander.

Zoete aardappel soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven