Zalmburger

Zalmburgers zijn een heerlijke manier om de smaak van zalm te combineren met de klassieke hamburger. Deze zalmburgers zijn gemakkelijk te maken en zijn een perfecte maaltijd voor een avondje thuis. Ze zijn gevuld met verse zalm, knapperige groenten en een heerlijke saus. Hier volgt het recept voor deze heerlijke zalmburgers.

Ingrediënten:

– 500 gram verse zalmfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 rode ui, in dunne plakjes
– 2 tomaten, in dunne plakjes
– 4 hamburgerbroodjes
– 4 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilet op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper.

3. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

4. Verwarm de hamburgerbroodjes in de oven gedurende 5 minuten.

5. Verdeel de zalm, komkommer, ui en tomaat over de hamburgerbroodjes.

6. Bestrijk de bovenkant van de hamburgerbroodjes met mayonaise.

7. Serveer de zalmburgers met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Zalmburger

Geef een reactie

Schuiven naar boven