Zalmbonbon

Zalmbonbon is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van zalm, groenten en een lekkere saus. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of een lunch. In dit recept leer je hoe je zalmbonbon kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram zalmfilet
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel bloem
– 1 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snij de zalmfilet in kleine stukjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de zalmstukjes toe en bak deze tot ze gaar zijn.

5. Voeg de citroensap, sojasaus, oregano, tijm, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de boter en bloem toe en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg de kippenbouillon toe en roer alles goed door elkaar.

8. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

9. Verdeel het geheel over 4 ovenschaaltjes en zet deze in de oven.

10. Bak de zalmbonbons in de oven gedurende 15 minuten.

11. Serveer de zalmbonbons met wat extra citroensap en sojasaus.

Eet smakelijk!

Zalmbonbon

Geef een reactie

Schuiven naar boven