Zalm in de oven

Zalm in de oven is een heerlijke manier om deze smakelijke vis te bereiden. Het is eenvoudig en snel klaar te maken, en het resultaat is een sappige, smaakvolle maaltijd. In dit recept wordt de zalm gebakken met een kruidige korst van knoflook, citroen en kruiden. Serveer de zalm met een frisse salade of een stukje geroosterd brood voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 porties zalmfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie.

4. Meng de knoflook, citroensap, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kom.

5. Bestrijk de zalmfilets met het kruidenmengsel.

6. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

7. Serveer de zalm met een frisse salade of een stukje geroosterd brood.

Zalm in de oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven