Wonton soep

Wonton soep is een klassieke Chinese soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smaakvolle soep die gemakkelijk te maken is. De basis van de soep bestaat uit een kippenbouillon, waaraan wontons, groenten en andere ingrediënten worden toegevoegd. In dit recept leer je hoe je een heerlijke wonton soep kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 wortel, in dunne plakjes

– 1/2 komkommer, in dunne plakjes

– 1/2 bosje paksoi, in dunne plakjes

– 1/2 bosje bieslook, fijngehakt

– 1/2 bosje koriander, fijngehakt

– 1/2 bosje lente-uitjes, fijngehakt

– 1/2 pak wontonvellen

– 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de sojasaus, rijstwijn, sesamolie, zout en peper toe en roer goed om.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel, komkommer, paksoi, bieslook, lente-uitjes en koriander toe en roer goed om.

4. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de wontonvellen toe en roer goed om.

6. Voeg het losgeklopte ei toe en roer goed om.

7. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de soep met wat extra bieslook, lente-uitjes en koriander.

Eet smakelijk!

Wonton soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven