Witbrood

Witbrood is een heerlijk en veelzijdig brood dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het is een basisrecept dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. In dit recept leer je hoe je een heerlijk witbrood kunt maken met behulp van een standmixer. Het resultaat is een luchtig, smaakvol witbrood dat je kunt serveren met je favoriete beleg.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 eetlepels gedroogde gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem, zout, suiker en gist in de kom van de standmixer.

2. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.

3. Voeg het lauwe water toe en meng alles op lage snelheid tot een deegbal.

4. Verhoog de snelheid en kneed het deeg gedurende 5 minuten.

5. Verwijder het deeg uit de kom en kneed het nog eens 5 minuten met de hand.

6. Leg het deeg in een kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg 1 uur rijzen.

7. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee broodjes van.

8. Leg de broodjes op een met bloem bestoven bakplaat en laat nog eens 30 minuten rijzen.

9. Bestrijk de broodjes met wat water en bestrooi met wat zout.

10. Bak de broodjes in een oven van 200 graden Celsius gedurende 25 minuten.

11. Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

12. Serveer het witbrood met je favoriete beleg.

Witbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven