Whiskeysaus

Whiskeysaus is een heerlijke saus die je kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een perfecte saus om te serveren bij vlees, vis of gegrilde groenten. De smaak van de whiskey geeft de saus een heerlijke, zoete smaak. Met dit recept kun je een heerlijke whiskeysaus maken die je meteen kunt serveren.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kopje kippenbouillon

– 2 eetlepels whiskey

– 1 eetlepel Worcestershire saus

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel suiker

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de bloem garen tot het een goudbruine kleur krijgt.

3. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

4. Voeg de whiskey, Worcestershire saus, mosterd, suiker, zout en peper toe en roer goed.

5. Laat de saus zachtjes koken tot de saus dikker wordt.

6. Serveer de saus warm bij je favoriete gerecht.

Whiskeysaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven