Voor lasagne

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende lagen pasta, saus en kaas. In dit recept maken we een heerlijke lasagne met een saus van gehakt, tomaten en kruiden.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin het gehakt. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee totdat het gehakt gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.

4. Neem een ovenschaal en beleg de bodem met een laag lasagnebladen.

5. Voeg hierop een laag gehaktsaus toe en strooi hier wat geraspte kaas over.

6. Herhaal dit proces totdat je geen lasagnebladen meer hebt.

7. Strooi de rest van de geraspte kaas over de bovenste laag.

8. Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Serveer de lasagne meteen.

Eet smakelijk!

Voor lasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven