Voor hutspot

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit aardappelen, wortelen en uien. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes van de week op te maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke hutspot kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 500 g wortelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano)
– 1 liter kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de aardappelen, wortelen en uien in een ovenschaal en voeg de boter toe. Roer alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven. Bak de groenten in ongeveer 25 minuten gaar.

3. Verwarm ondertussen de kippenbouillon in een grote pan.

4. Voeg de bloem toe aan de groenten in de ovenschaal en roer goed door elkaar.

5. Voeg de groenten toe aan de kippenbouillon en roer goed door elkaar. Breng de hutspot aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de kruiden toe en breng de hutspot op smaak met zout en peper.

7. Serveer de hutspot met een lekker stukje vlees of vis. Eet smakelijk!

Voor hutspot

Geef een reactie

Schuiven naar boven