Voor hachee maken

Hachee is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat bestaat uit gesneden rundvlees dat wordt gekookt in een saus van uien, wortelen, kruiden en rode wijn. In dit recept leer je hoe je een heerlijke hachee kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel kruiden (bijvoorbeeld tijm, laurier, rozemarijn)
– 1/2 liter rode wijn
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak hierin de runderlappen aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de uien, wortels, knoflook, tomatenpuree, bloem en kruiden toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat de hachee in ongeveer 1,5 uur gaar stoven.

6. Breng de hachee op smaak met zout en peper.

7. Serveer de hachee met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Eet smakelijk!

Voor hachee maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven