Voor boterkoek

Boterkoek is een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een van de meest populaire gebakjes in Nederland en het is eenvoudig te maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke boterkoek kunt maken met een knapperig korstje en een zachte, zoete vulling.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 250 gram boter
– 200 gram suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een glad deeg wordt.

4. Voeg de eieren en het vanille extract toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Vet een bakvorm in en druk het deeg in de vorm.

6. Bak de boterkoek in de oven gedurende 30 minuten.

7. Laat de boterkoek afkoelen en serveer.

Voor boterkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven