Voor aspergesoep

Aspergesoep is een heerlijke, verfrissende maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om de smaak van asperges te genieten. Deze aspergesoep is een heerlijke combinatie van asperges, aardappelen, uien, knoflook en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram asperges

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 liter groentebouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze 2-3 minuten mee.

3. Voeg de asperges toe en bak deze nog 2-3 minuten mee.

4. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg de tijm en oregano toe en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat vers gebakken brood.

Eet smakelijk!

Voor aspergesoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven