Vlaai

Vlaai is een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een kruising tussen een taart en een koekje, en het is een favoriet bij veel mensen. Het is een lekker en makkelijk gerecht om te maken, en het is een geweldige manier om een speciale gelegenheid te vieren. Hier is een recept voor een heerlijke vlaai.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 2 eieren

– 200 gram suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kop melk

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels amandelschaafsel

– 2 eetlepels rozijnen

– 2 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, eieren, suiker, bakpoeder, vanille extract en zout in een kom.

3. Voeg de melk, citroensap, amandelschaafsel, rozijnen en abrikozenjam toe en meng alles goed.

4. Vet een vlaaivorm in met boter en giet het beslag erin.

5. Bak de vlaai in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

6. Laat de vlaai afkoelen en bestrijk de bovenkant met poedersuiker.

7. Serveer de vlaai warm of koud. Geniet ervan!

Vlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven