Visbastilla

Visbastilla is een heerlijk Marokkaans gerecht dat bestaat uit een krokant deegpakketje gevuld met vis, kruiden en groenten. Het is een perfecte combinatie van smaken en texturen die ervoor zorgen dat het een heerlijke maaltijd is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke visbastilla kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram visfilet, in stukjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 pakje filodeeg
– 1 ei, geklopt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de vis, tomaten, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak alles samen tot de vis gaar is.

4. Leg een vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hierop een tweede vel filodeeg en verdeel hierop de vismengeling.

5. Leg een derde vel filodeeg over de vismengeling en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei.

6. Bak de visbastilla in de oven gedurende 20-25 minuten totdat het goudbruin is.

7. Serveer de visbastilla warm met een salade.

Visbastilla

Geef een reactie

Schuiven naar boven