Vegetarisch gehakt

Vegetarisch gehakt is een heerlijke manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Het is een veelzijdige ingrediënt dat je kunt gebruiken in allerlei gerechten. In dit recept gebruiken we het om een smakelijke en gezonde maaltijd te maken. We combineren het met groenten, kruiden en kruidige sauzen om een heerlijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 250 gram vegetarisch gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, courgette, tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, basilicum, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gehakt gedurende 20 minuten.

6. Serveer het gehakt met rijst of aardappelen en een salade. Eet smakelijk!

Vegetarisch gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven