Vegan quiche

Vegan quiche is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte optie voor een snelle lunch of diner. Deze vegan quiche is gemaakt met een krokante knapperige bodem, een romige vulling en een heerlijke topping. Het is een geweldige manier om je favoriete groenten te combineren en een lekkere maaltijd te maken. Hier volgt het recept voor vegan quiche.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje koude vegan boter
– 1/4 kopje koud water
– 2 kopjes vegan roomkaas
– 1/2 kopje plantaardige melk
– 1/2 kopje geraspte vegan kaas
– 1/2 kopje gesneden groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, ui, champignons, courgette, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg de vegan boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt. Voeg het koude water toe en kneed het tot een deeg.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in een quichevorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

4. Bak de bodem in de oven gedurende 15 minuten.

5. Meng de vegan roomkaas, plantaardige melk en geraspte vegan kaas in een kom. Voeg de gesneden groenten toe en meng alles goed.

6. Giet het mengsel in de quichevorm en bak de quiche gedurende 30 minuten.

7. Laat de quiche afkoelen en serveer.

Vegan quiche

Geef een reactie

Schuiven naar boven