Vegan burger

Vegan burgers zijn een heerlijke manier om te genieten van een gezonde maaltijd zonder vlees. Deze vegan burger is gemaakt met een combinatie van kikkererwten, champignons, uien en kruiden. Het resultaat is een smakelijke, voedzame burger die je heerlijk kunt eten met een salade of op een broodje.

Ingrediënten:

– 1 blik kikkererwten (uitgelekt)

– 2 grote champignons, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 kopje paneermeel

– 1/4 kopje plantaardige olie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de kikkererwten, champignons, ui, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.

4. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties en vorm er burgers van.

5. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

6. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

7. Leg de burgers op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de burgers in ongeveer 10 minuten gaar.

8. Serveer de vegan burgers met een salade of op een broodje.

Vegan burger

Geef een reactie

Schuiven naar boven