Uien hachee

Uien hachee is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Uien hachee bestaat uit gesneden uien die worden gekookt in een saus van boter, wijnazijn, suiker, kruiden en specerijen. Het resultaat is een heerlijke, zoete en pittige maaltijd die perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht. Hieronder volgt het recept voor uien hachee.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, in dunne halve ringen gesneden

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels wijnazijn

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel zwarte peper

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels water

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de wijnazijn, suiker, kaneel, kruidnagel, zwarte peper en zout toe en roer goed.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg het water toe en roer goed.

4. Voeg de olijfolie toe en roer goed. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de uien hachee warm als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Uien hachee

Geef een reactie

Schuiven naar boven