Udon noedels

Udon noedels zijn een Japanse klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten. Ze zijn gemaakt van tarwebloem en hebben een stevige, chewy textuur. Udon noedels zijn heerlijk in allerlei soorten gerechten, van soepen tot salades. In dit recept maken we een smaakvolle udon noedelsalade met een pittige, zoete dressing.

Ingrediënten:

– 200 gram udon noedels
– 1 rode paprika, in dunne reepjes
– 1 komkommer, in dunne plakjes
– 1 bosje lente-uitjes, in dunne ringetjes
– 1/2 kopje geroosterde sesamzaadjes
– 1/2 kopje geroosterde pinda’s

Voor de dressing:
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel chili vlokken

Bereidingswijze:

1. Kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

2. Meng de rode paprika, komkommer, lente-uitjes, sesamzaadjes en pinda’s in een grote kom.

3. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kleine kom.

4. Voeg de noedels toe aan de groenten en meng goed.

5. Voeg de dressing toe en meng alles goed.

6. Serveer de salade op kamertemperatuur of licht gekoeld.

Udon noedels

Geef een reactie

Schuiven naar boven