Traditioneel speculaas

Traditioneel speculaas is een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een kruidig koekje dat vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen. Het is een leuk en lekker recept om te maken en het is ook nog eens eenvoudig. Hieronder volgt het recept voor traditioneel speculaas.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel speculaaskruiden

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het geheel tot een deeg.

4. Voeg het ei en de melk toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Steek met een speculaasvorm of een koekvorm de koekjes uit.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.

9. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Traditioneel speculaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven