Tonijn tartaar

Tonijn tartaar is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte combinatie van verschillende smaken en texturen. De basis van de tartaar bestaat uit vers gesneden tonijn, wat wordt gemengd met een vinaigrette van olijfolie, limoensap, knoflook en koriander. Daarnaast wordt de tartaar afgemaakt met wat avocado, rode ui, komkommer en een beetje sesamzaad. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke tonijn tartaar.

Ingrediënten:

– 200 gram verse tonijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel limoensap
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel koriander, fijngehakt
– 1 avocado, in blokjes
– 1 rode ui, fijngehakt
– 1 komkommer, in blokjes
– 1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze:

1. Snijd de tonijn in kleine blokjes en doe deze in een kom.

2. Voeg de olijfolie, limoensap, knoflook en koriander toe en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de avocado, rode ui en komkommer toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

4. Verdeel de tartaar over twee borden en bestrooi met sesamzaad.

5. Serveer de tonijn tartaar direct.

Eet smakelijk!

Tonijn tartaar

Geef een reactie

Schuiven naar boven