Tapenade

Tapenade is een heerlijke Provençaalse saus die gemaakt wordt van olijven, kappertjes, ansjovis, knoflook, kruiden en olijfolie. Het is een heerlijke smaakmaker die je kunt gebruiken als dip, spread of als saus voor pasta of vlees. Hieronder volgt een recept voor tapenade dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram zwarte olijven, zonder pit
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 ansjovisfilets
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel oregano
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Doe de olijven, kappertjes, ansjovis, knoflook en oregano in een keukenmachine en maal het tot een fijne pasta.

2. Voeg de olijfolie toe en mix het nogmaals tot een gladde saus.

3. Breng de tapenade op smaak met zout en peper.

4. Serveer de tapenade als dip, spread of als saus voor pasta of vlees.

Tapenade

Geef een reactie

Schuiven naar boven