Tamarinde pasta

Tamarinde pasta is een heerlijke, pittige maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van de zoete smaak van tamarinde en de pittige smaak van chilipepers. Deze pasta is een geweldige manier om je maaltijd een extra smaakboost te geven. Hieronder volgt het recept voor tamarinde pasta.

Ingrediënten:

– 250 gram spaghetti
– 2 eetlepels tamarindepasta
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode chilipeper, fijngesneden
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tamarindepasta, oregano, basilicum, peterselie, suiker, zout en peper toe en roer goed om. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

4. Voeg de gekookte spaghetti toe en roer goed om. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

5. Serveer de tamarinde pasta met wat extra olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Tamarinde pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven