Tamales

Tamales zijn een traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een deeg van maïsmeel, gevuld met een vulling van vlees, groenten, kaas of andere ingrediënten. Ze worden gewikkeld in een blad van maïs of bananenbladeren en gekookt in stoom. Tamales zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor tamales met varkensvlees.

Ingrediënten:

– 500 gram maïsmeel

– 2 eetlepels bakpoeder

– 2 theelepels zout

– 250 ml warm water

– 250 ml kippenbouillon

– 250 ml olijfolie

– 500 gram varkensvlees, in kleine stukjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 rode paprika’s, in kleine stukjes gesneden

– 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels chilipoeder

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels peper

– 2 eetlepels knoflookpoeder

– 2 eetlepels oregano

– 2 eetlepels paprikapoeder

– 2 eetlepels cayennepeper

– 2 eetlepels gedroogde jalapeño’s

– 2 eetlepels gedroogde ui

– 2 eetlepels gedroogde tomaat

– 2 eetlepels gedroogde koriander

– 2 eetlepels gedroogde peterselie

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 2 eetlepels gedroogde basilicum

– 2 eetlepels gedroogde tijm

– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn

– 2 eetlepels gedroogde salie

– 2 eetlepels gedroogde marjolein

– 2 eetlepels gedroogde laurier

– 2 eetlepels gedroogde piment

– 2 eetlepels gedroogde chilipepers

– 2 eetlepels gedroogde paprika

– 2 eetlepels gedroogde knoflook

– 2 eetlepels gedroogde ui

– 2 eetlepels gedroogde tomaat

– 2 eetlepels gedroogde koriander

– 2 eetlepels gedroogde peterselie

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 2 eetlepels gedroogde basilicum

– 2 eetlepels gedroogde tijm

– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn

– 2 eetlepels gedroogde salie

– 2 eetlepels gedroogde marjolein

– 2 eetlepels gedroogde laurier

– 2 eetlepels gedroogde piment

– 2 eetlepels gedroogde chilipepers

– 2 eetlepels ged

Tamales

Geef een reactie

Schuiven naar boven