Taco vegetarisch

Taco’s zijn een heerlijke manier om vegetarisch te eten. Deze vegetarische taco’s zijn gevuld met een heerlijke mix van kruiden, groenten en bonen. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 blikje maïs

– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 8 taco’s

– 1/2 komkommer, in dunne plakjes

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1/2 kopje zure room

– 1/2 kopje fijngesneden koriander

– 1/2 kopje fijngesneden jalapeño

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, maïs, kidneybonen, komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Leg de taco’s op een bakplaat en verdeel het groentemengsel erover. Bak in de oven gedurende 10 minuten.

5. Verdeel de komkommer, kaas, zure room, koriander en jalapeño over de taco’s.

6. Serveer de taco’s warm.

Taco vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven