Surinaamse saucijzenbroodjes

Surinaamse saucijzenbroodjes zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidig, gevuld broodje dat je kunt serveren als lunch, snack of bijgerecht. De saucijzenbroodjes zijn gevuld met een saucijs, ui, knoflook, paprika, komijn, koriander en kurkuma. Deze ingrediënten geven de saucijzenbroodjes een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Surinaamse saucijzenbroodjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels komijn

– 2 eetlepels koriander

– 2 eetlepels paprika

– 2 eetlepels knoflookpoeder

– 2 eetlepels uienpoeder

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels melk

– 8 saucijsjes

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout, kurkuma, komijn, koriander, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, olie en melk in een kom. Kneed het deeg tot een soepel deeg.

2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel.

3. Leg een saucijs in het midden van elke cirkel en vouw de cirkel dicht.

4. Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bak de saucijzenbroodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 20 minuten.

6. Serveer de saucijzenbroodjes warm.

Surinaamse saucijzenbroodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven