Surinaamse bruine bonen

Surinaamse bruine bonen is een heerlijk en smaakvol gerecht dat veel Surinamers thuis koken. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit bruine bonen, uien, knoflook, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken. Hieronder volgt het recept voor Surinaamse bruine bonen.

Ingrediënten:

– 500 gram bruine bonen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel kerrie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Laat de bruine bonen een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook en tomaten toe. Bak deze op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de komijn, kurkuma, kerrie, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de bruine bonen toe en voeg water toe totdat de bonen net onder staan.

5. Breng aan de kook en laat het gerecht op laag vuur gedurende 1,5 uur koken.

6. Serveer de Surinaamse bruine bonen met rijst of brood.

Surinaamse bruine bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven