Stroopwafel cake

Stroopwafel cake is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze cake is een combinatie van de klassieke stroopwafel smaak met een heerlijke cakelaag. De cake is luchtig en smelt in je mond. De karamelachtige stroopwafel topping maakt deze cake helemaal af. Met dit recept kun je een heerlijke stroopwafel cake maken die je familie en vrienden zeker zal verrassen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract
– 1/2 kopje melk
– 8 stroopwafels, fijngehakt

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot het licht en luchtig is. Voeg de eieren, vanille extract en melk toe en klop tot het goed gemengd is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan de boter-suikermengsel en mix tot het goed gemengd is.

5. Voeg de fijngehakte stroopwafels toe en meng goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

9. Geniet van je heerlijke stroopwafel cake!

Stroopwafel cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven