Stroganof

Stroganof is een klassieke Russische gerecht dat bestaat uit sautéed vlees, champignons en uien in een saus van room en witte wijn. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hier is een recept voor stroganof dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen, in blokjes gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 250 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1 kopje room
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien en knoflook toe en sauté tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak tot het vlees bruin is.

4. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de bloem, tomatenpuree, Worcestershire saus, witte wijn, room, zout en peper toe en roer goed om.

6. Laat het geheel zachtjes koken tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

7. Serveer de stroganof met rijst of aardappelpuree.

Stroganof

Geef een reactie

Schuiven naar boven