Stoofvlees slowcooker

Stoofvlees is een heerlijk wintergerecht dat je gemakkelijk in de slowcooker kunt bereiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het resultaat is een heerlijk sappig en smaakvol stoofvlees dat je met aardappelpuree, rijst of pasta kunt serveren. Hier volgt het recept voor stoofvlees in de slowcooker.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels Worcestershire saus
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel gedroogde majoraan
– 1/2 theelepel gedroogde dragon
– 1/2 theelepel gedroogde salie
– 1/2 theelepel gedroogde marjolein
– 1/2 theelepel gedroogde laurier
– 1/2 theelepel gedroogde koriander
– 1/2 theelepel gedroogde komijn
– 1/2 theelepel gedroogde nootmuskaat
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 blikje champignons, gehalveerd
– 1/2 kop rode wijn
– 1/2 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de slowcooker op laag.

2. Voeg het stoofvlees toe en bak het aan beide kanten aan.

3. Voeg de uien, knoflook, tomatenpuree, bloem, Worcestershire saus, bruine suiker, kaneel, paprikapoeder, zout, peper, tijm, oregano, rozemarijn, basilicum, peterselie, majoraan, dragon, salie, marjolein, laurier, koriander, komijn en nootmuskaat toe en roer goed.

4. Voeg de tomatenblokjes, champignons, rode wijn en water toe en roer goed.

5. Zet de deksel op de slowcooker en laat het stoofvlees 8-10 uur op laag staan.

6. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree, rijst of pasta.

Stoofvlees slowcooker

Geef een reactie

Schuiven naar boven