Stoofpeer

Stoofpeer is een heerlijk zoet en sappig dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je hebt alleen peren, suiker, kaneel en wat boter nodig. De peren worden gekookt in een zoete saus totdat ze zacht en sappig zijn. Het resultaat is een heerlijk zoet en sappig dessert dat je helemaal naar je zin maakt. Hier volgt het recept voor stoofpeer.

Ingrediënten:

– 4 peren, geschild en in stukken gesneden
– 1/2 kopje suiker
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de peren in een ovenschaal en strooi er de suiker en kaneel over.

3. Smelt de boter en giet het over de peren.

4. Bak de peren in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze zacht en sappig zijn.

5. Serveer de stoofpeer warm met een bolletje vanille-ijs.

Stoofpeer

Geef een reactie

Schuiven naar boven