Spruitjes vegetarisch

Spruitjes zijn een heerlijke en gezonde groente die vaak wordt vergeten. In dit recept worden ze gecombineerd met andere smakelijke ingrediënten om een heerlijke vegetarische maaltijd te creëren. Deze spruitjes zijn gekruid met knoflook, ui, paprika en kruiden, en geserveerd met een lekkere kaassaus. Het is een eenvoudig en snel te bereiden maaltijd die zowel vegetariërs als vleeseters zal aanspreken.

Ingrediënten:

– 500 gram spruitjes
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas
– 1/2 kop melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de spruitjes en snijd ze in kleine stukjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

4. Voeg de spruitjes toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Verdeel de groenten over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7. Schenk de melk over de groenten en kaas.

8. Bak de spruitjes in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer de spruitjes warm met een lekkere salade.

Spruitjes vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven