Spitskool surinaams

Surinaamse spitskool is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te bereiden is. Het is een gerecht dat veel Surinaamse families thuis koken. Het is een gezonde, vezelrijke maaltijd die je kunt variëren met verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we kip, uien, knoflook, tomaten, kruiden en specerijen om de smaak te versterken. Deze Surinaamse spitskool is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 1 kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 grote ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 spitskool, in dunne reepjes gesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, tomaten, komijnpoeder, kerriepoeder, kurkumapoeder, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de spitskool toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg wat water toe en laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de Surinaamse spitskool met rijst of brood.

Spitskool surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven