Spinazie zalm

Spinazie zalm is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte combinatie van de smaken van zalm en spinazie, die samen een heerlijke maaltijd vormen. In dit recept wordt de zalm gebakken in een oven en geserveerd met een saus van spinazie en knoflook. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 4 zalmfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels boter
– 2 pakken spinazie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bestrooi met de oregano, zout en peper.

3. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

4. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

5. Voeg de spinazie toe en bak gedurende 3-4 minuten, of totdat de spinazie gaar is.

6. Voeg het citroensap toe en roer goed door.

7. Serveer de zalm met de spinazie en knoflooksaus.

Spinazie zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven