Spinazie vegetarisch

Spinazie is een veelzijdige groente die een heerlijke maaltijd kan maken. Het is een geweldige bron van vezels, vitamine A, vitamine C, ijzer en calcium. In dit recept maken we een heerlijke vegetarische spinazie maaltijd. We gebruiken knoflook, ui, paprika, tomaten en kaas om de smaak te versterken. Dit is een eenvoudig en gezond recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spinazie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 1/2 kopje geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of totdat de ui glazig is.

3. Voeg de spinazie toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de tomaten, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Verdeel de spinazie over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

6. Bak de spinazie in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

7. Serveer de spinazie warm.

Spinazie vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven