Spinazie quiche

Spinazie quiche is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een brunch of lunch. Deze quiche is gevuld met spinazie, kaas en een kruidige korst. Het is een heerlijke manier om je dag te beginnen of om je lunch mee te beginnen. Hieronder volgt het recept voor spinazie quiche.

Ingrediënten:

– 1 kant-en-klaar deeg voor quiche
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 500 gram spinazie, gewassen en fijngehakt
– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
– 200 gram geraspte kaas
– 4 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een quichevorm in met olijfolie.

3. Rol het deeg uit en leg het in de quichevorm. Prik het deeg met een vork.

4. Bak het deeg in de oven gedurende 10 minuten.

5. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

6. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

7. Voeg de spinazie toe en bak gedurende 5 minuten.

8. Voeg de peterselie, basilicum, kaas, eieren, melk, zout en peper toe en roer goed.

9. Giet het mengsel in de quichevorm.

10. Bak de quiche gedurende 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.

11. Laat de quiche afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Spinazie quiche

Geef een reactie

Schuiven naar boven