Sperziebonen rijst

Sperziebonen rijst is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van sperziebonen, rijst en kruiden maakt het een smakelijke maaltijd. Hieronder volgt een recept voor sperziebonen rijst.

Ingrediënten:

– 1 kopje rijst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje sperziebonen, in stukjes gesneden
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de rijst toe en roer goed om de kruiden goed te verdelen.

5. Voeg de sperziebonen toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en breng aan de kook.

7. Zet het vuur lager en laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken.

8. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

9. Serveer de sperziebonen rijst met een salade of andere groenten.

Eet smakelijk!

Sperziebonen rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven