Spakenburgs hart

Spakenburgs Hart is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, uien, spek en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt het recept voor Spakenburgs Hart.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 2 uien
– 200 gram gerookt spek
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Pel en snipper de uien.

3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze ongeveer 10 minuten.

5. Voeg het spek toe en bak het nog een paar minuten.

6. Voeg de geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

9. Doe het aardappelmengsel in een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten.

10. Serveer het Spakenburgs Hart met een salade of groente.

Eet smakelijk!

Spakenburgs hart

Geef een reactie

Schuiven naar boven