Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat bekend staat om zijn krachtige smaak. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit spaghetti, olijfolie, knoflook, ansjovis, kappertjes, tomaten, olijven en oregano. Het is een heerlijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor spaghetti alla puttanesca.

Ingrediënten:

– 400 gram spaghetti
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels ansjovis, fijngehakt
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 eetlepels olijven, in plakjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

3. Voeg de ansjovis, kappertjes, olijven, tomatenblokjes en oregano toe. Bak alles nog 2 minuten.

4. Voeg de gekookte spaghetti toe en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de spaghetti alla puttanesca direct.

Spaghetti alla puttanesca

Geef een reactie

Schuiven naar boven