Souzouki

Souzouki is een traditionele Griekse gerecht dat bestaat uit gebakken gehaktballetjes met een kruidige tomatensaus. Het is een heerlijk, smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat een geweldige maaltijd voor het hele gezin maakt. Hieronder volgt een recept voor souzouki dat u kunt gebruiken om het thuis te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel komijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, oregano, komijn, zout en peper. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak de balletjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de tomatenblokjes toe. Laat de tomatensaus 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gebakken gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de suiker toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

8. Serveer de souzouki met rijst of gebakken aardappelen.

Souzouki

Geef een reactie

Schuiven naar boven