Soto ayam

Soto ayam is een traditionele Indonesische kipsoep die wordt geserveerd met een verscheidenheid aan kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is. Deze versie van soto ayam is een combinatie van kip, kokosmelk, kruiden en specerijen, die samen een heerlijke, romige soep creëren. Hieronder volgt het recept voor soto ayam.

Ingrediënten:

– 1 kip, gesneden in stukken

– 2 eetlepels olie

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 theelepels gemberpoeder

– 2 theelepels kurkuma

– 2 theelepels komijnpoeder

– 2 theelepels laos

– 2 theelepels sambal oelek

– 2 theelepels ketoembar

– 2 theelepels zout

– 2 laurierblaadjes

– 2 lente-uitjes, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels ketjap

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels geroosterde pinda’s

– 2 eetlepels koriander, fijngesneden

– 2 eetlepels kokosmelk

– 2 eetlepels limoensap

– 2 eetlepels sesamolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, laos, sambal oelek, ketoembar en zout toe. Bak de kruiden en specerijen gedurende 2-3 minuten.

2. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5-7 minuten.

3. Voeg de laurierblaadjes, lente-uitjes, tomaten, tomatenpuree, ketjap, palmsuiker, geroosterde pinda’s, koriander, kokosmelk, limoensap en sesamolie toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg vervolgens 1 liter water toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep gedurende 20-30 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de soto ayam met rijst en extra koriander, lente-uitjes en geroosterde pinda’s.

Soto ayam

Geef een reactie

Schuiven naar boven