Snijbonen surinaams

Surinaamse snijbonen zijn een heerlijke, smaakvolle manier om groenten te eten. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen worden geserveerd als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept worden de snijbonen gekookt met knoflook, ui, paprika, tomaten en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram snijbonen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de snijbonen toe. Kook de snijbonen gedurende 5 minuten.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui, paprika, tomaten en kruiden toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de gekookte snijbonen toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten.

4. Breng op smaak met zout en serveer.

Snijbonen surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven